OM azonosító: 102937
Telefon: 36/311-211
Fax: 36/515-116
 

A Kontawig Műszaki Szakközépiskola a Wigner Középiskolával azonos épületben működik.

Itt tanuló diákjaink a választott szakma sajátosságait világszínvonalú eszközparkon, sikerorientált szellemben sajátíthatják el. A képzés során megszerezhető szakmák mindegyike hiányszakmának számít, ami biztosíték arra, hogy végzés után az ország bármely területén, de akár külföldön is megkönnyítse az elhelyezkedést. Az itt megszerzett szakvizsga kiváló ajánlólevél a pályakezdéshez és megfelelő alap a karrierépítéséhez.

Az intézmény alapítványi fenntartásban működik. A tanulóktól alapítványi hozzájárulást kérünk.

 
 

Hírek, események

 
 • Tisztelt Szülő, Kedves Felvételiző!

  A Kontawig Műszaki Szakközépiskola 2020/21-es tanévre történő felvételi eljárásával kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy a felvettek alacsony létszáma miatt nem indítjuk el a tanulmányi területeket.
  Az érintettek mindegyikével személyesen vesszük fel a kapcsolatot.

   
 • Az iskolavezetés tájékoztatója

   
 • Információk az új munkarendről

   
 • Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

  Tájékoztatunk mindenkit, hogy a hétfőn életbelépő változások miatt:
  - március 16-tól az iskolában nem szervezünk oktatást;
  - a külső gyakorlati helyeken nem kell megjelenni;
  - a kollégiumban nem biztosítunk elhelyezést.
  Az oktatásban életbe lépő változásokról az azt szabályozó kormányrendelet megjelenését követően IDŐBEN és PONTOSAN tájékoztatni fogunk mindenkit.
  Kérjük, a helytálló tájékoztatás érdekében legyenek türelemmel!

  Továbbá tájékoztatunk minden kollégistát, hogy március 15-én (vasárnap) 10:00 és 16:00 között nyitva lesz a kollégium azért, hogy az otthoni tanuláshoz szükséges eszközöket és felszereléseket haza tudják vinni.

  Köszönettel: az iskolavezetés

   
 • Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a köznevelési intézmények aktuális feladatait a 41/2020. (III. 11.) Kormányrendelet szabályozza. Ennek megfelelően jár el a Kontawig Műszaki Szakközépiskola is, melynek értelmében: - az iskolai ünnepségek, rendezvények elmaradnak (március 15.), illetve később kerülnek megrendezésre (diáknap, kirándulások); - a Külföldi Nyelvtanulási Program (9. és 11. évfolyamon) felfüggesztésre kerül; - az intézmény továbbra is ellátja nevelő-oktató feladatait, az iskola és a kollégium nem zár be [4. § c) „köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el.”]. Tájékoztatunk minden érintetett, hogy az intézmény vezetése napi munkája során mindenkor a rá vonatkozó (rendes vagy rendkívüli) jogszabályok szerint jár el.

   
 • NATO 20 vándorkiállítás

  EGER TELEVÍZIÓ

  Megnyílt a NATO 20 vándorkiállítás.
  Megtekinthető az iskola könyvtárában, 2019. november 27. -től 2019. december 04. -ig.

   
 • KADETTAVATÓ 2019

  HEOL      EGER TELEVÍZIÓ

  Az ünnepségen Busák István igazgató köszöntötte a kadett-jelölteket, majd a honvédelmi nevelést célzó Kadét programban résztvevő diákok maguk közé fogadták a kilencedikes tanulókat. A rendezvényt többek között tiszteletét tette dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, Mirkóczki Ádám polgármester és Berecz Mátyás alpolgármester.

   
 • Pályaválasztás 2020/2021. tanév.

  Nyílt nap
  2019. november 22. (péntek)

   
 • BALLAGÁS 2019

  Galéria
  Fotók: Ducsai Zoltán

   
 • KADETTAVATÓ 2018

  HEOL     TV EGER

  November 22-én 26 új katonai tagozatost avattunk kadetté. A tanulóknak Bozó Tibor dandártábornok úr, az Altiszti Akadémia parancsnoka adta át a kitűzőt. A rendezvényen részt vett többek között: Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott; Kriston István főtörzszászlós, a MH vezénylő zászlósa és Rázsi Botond alpolgármester.

   
 • Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjainak átadására

  November 16-án, Budapesten a Stefánia Palotában adták át az idei tanévre vonatkozó Béri Balogh Ádám és Lippay Balázs ösztöndíjakat. Iskolánk tanulói közül heten, Bárczy Dominik, Sári Mónika, Szecskó Laura, Nagy Ádám, Illés Dorottya, Maruzsi Dávid és Gergely Dominik részesült elismerésben. Gratulálunk!

   
 • Wigner Jenőre emlékeztek a Tudomány Napján

  Az intézmény névadójáról emlékeztek meg a Tudomány Napjához kapcsolódóan a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégiumban.

   
 • Tájékoztató nap szülőknek, pedagógusoknak, tanodai munkatársaknak

  Tematikája, címe:
  A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok jelenleg elérhető támogatási fajtái, típusai.
  Előadást tart: Dr. Palotai Zsuzsanna

   
 
 
 
 


Wigner Jenő

(1902, Budapest - 1995, Princeton)
magyar származású Nobel-díjas fizikus
 • "Milyen nagyszerű az, hogy az emberi ész képes egy gondolatot a másikhoz fűzni, képes a következtetésekből csodálatos épületet - erős épületet - alkotni."

  Wigner Jenő
   
 

Partnereink